Årstidens ost - september

Vesterhavsost

VESTERHAVSOST


Thise Mejeri har etableret et ostelager vestpå - så langt mod vest man næsten kan komme. Med Bovbjerg Fyr og det frådende Vesterhav som nærmeste naboer.

Gammel Damsgård hedder ejendommen, hvor Thises Vesterhavsoste lagres. Syv Thise-landmænd, som alle bor i nærheden af Bovbjerg, leverer råvaren til den serie Vesterhavsoste, som lagres i den saltholdige havluft, der via et avanceret ventilationsanlæg blæses ned i ostelageret. 

Tør kraftig og lang smag med små saltnister. En fantastisk ost, som de senere år er blevet til en af de mest kendte og populære danske oste. Specielt det kvindelige publikum har taget osten til sig, og den let sødlige smag har vist sig at være yderst vanedannende. En kombination af lagret Gouda og Parmesan, kan man måske sige. Advarsel: Køb rigeligt, den får ben at gå på!

Økologisk Vesterhavsost fra Thise Mejeri - høj klasse! 

Thise


 

Brie De Maux

BRIE DE MEAUX - med trøffelcreme


Historien bag

Siden 1899 og igennem 4 generationer har varemærket André Collet repræsenteret tradition og knowhow. André Collet producerer Brie de Meaux efter gældende regler, hvor ostekornene fyldes i ostekopperne manuelt ved hjælp af en speciel hulske. Brie de Meaux er den “oprindelige” brie og har siden 1980 været kvalitetsbeskyttet (bærer AOP-mærket). 

Udseende og smag
Under den smukke overflade, tilbyder denne Brie de Meaux en blød og rund konsistens. Smagen er ypperlig, den typiske råmælksbouquet afrundes med en fin nøddearoma. 

Fyldet kan være som her med en flødeost rørt op med trøffel.

Tips til anvendelse
Brie de Meaux er altid værdsat som afslutning på et godt måltid. Osten skal tages ud i god tid for at få den optimale smag.
Kong Hans

KONG HANS


Kong Hans 45+ er en uhyre populær ost fra Ullerslev Oste på Fyn. Denne mellemlagrede danbo er lagret i 24 uger og laves både med og uden kommen. 

Begge oste har præcis samme lagring, hvilket gør, at de begge har den dejlige bløde konsistens og smager af noget, uden at kamme over og blive “for meget”. 

Den har ligeledes en robust ogkarismatisk smag med god fylde og intensitet, uden at være decideret bidsk.  Kong Hans er en perfekt ost til morgen- og/eller ostebordet.

En stærkt vanedannende ost, som er suveræn i mellemklassen.

Ullerslev

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY