Årstidens ost - november

Saint Agur

Saint agur

Saint Agur er en yderst cremet blåskimmelost, som stammer fra den lille franske by Beauzac i det centrale Frankrig.  

Ostens smag er et perfekt samspil mellem sødme og styrke. Den er knap så skarp i smagen som mange andre blåskimmeloste, men mere rund og flødeagtig. En ypperlig dessertost og et must på ostebordet. 

Saintagur


 

 

Vlaskaas

vlaskaas

Beemster Vlaskaas er, på den ene side, den nyeste i Beemsters række af Premium Gourmet hollandske oste; på den anden side er Vlaskaas lavet efter den ældste opskrit af dem alle. 

Oversat betyder Vlaskaas ’Hørost’. Denne skønne søde og cremede ost laves kun i forbindelse med høstfesterne, når arbejderne høstede hør. Den blev spist på tykke skiver brød med grød, mens de arbejdede og festede. I 2004 blev høstfesten genskabt som en lokal begivenhed. Mens man gravede sig gennem arkiver for information om den præcise, måde høstfesterne blev fejret på fandt man opskriften på Vlaskaas. Det blev hurtigt besluttet, at efter generationer af hvile var det nu tid til at bringe Vlaskaas til live igen! 

Kendt for den bedste mælkekvalitet i Nederlandene blev Beemster bedt om at lave Vlaskaas efter den gamle opskrift. Resultatet var spektakulær! Vlaskaas blev hovedattraktionen i hele høstfesten. Efter mange opfordringer besluttede Beemster sig til at opstille Vlaskaas i Wisconsin Cheese Makers Competition, der af mange bliver betragtet som den hårdeste ostekonkurrence i verden. 

Vlaskaas

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY