Årstidens ost - marts

Gorm Den Gamle

gorm den gamle

Gorm d. Gl. 45+ er endnu en god ost fra Ullerslev oste som lagres i ca. 60 uger, som gør at smagen bliver lidt syrlig, ekstra kraftig, med en god fylde uden at osten, den er tilpas stærk uden at blive bidsk og med en fast konsistens. 

Osten er særdeles velegnet til ostebordet. Kan anbefales til et godt glas rødvin. Osten fås både med og uden kommen som har samme alder. 

Ullerslev


 

 

Ravost

ravost

Thises Grubelagret Ravost er modnet i Hjerm kalkgrube. Luftfugtigheden i gruben betyder, at smagen udvikler sig markant anderledes end vores kendte Ravost, som er lagret på mejeriet.  

Osten forbliver mere blød, da vandet ikke i samme grad fordamper og smagen bliver dybere, mere markant og fyldig. Osten er lagret omkring 20 uger.  

Thise


 

 

Le Gruyere 2

LE gruyére

Gruyèreost er almindeligvis kendt som en af de fineste oste til bagning, der har en karakteristisk, men ikke overvældende smag. I quiche lorraine tærten tilføjer Gruyère savoriness uden at overskygge de øvrige
ingredienser. 

Det er en god smeltende ost, der er specielt velegnet til fonduer, sammen med Vacherin og Emmental. Det er også traditionelt anvendt i fransk løg suppe, samt i croque-monsieur,
en klassisk fransk ristet skinke og ost sandwich. 

Gruyère bruges også til kylling og kalvekød Det er en fin bordost, og når den er revet bruges den ofte med salater og pastaer. Det bruges, revet, ovenpå le tourin, en slags hvidløgssuppe fra Frankrig, som serveres på tørret brød. Hvide vine, som Riesling, passer godt med Gruyère. Mousserende æblecider og Bock-øl er også drikkevareaffiniteter.

Le Gruyere