Årstidens ost - december

Soehoejland

søhøjland

Osten har en forholdsvis blød konsistens og skæres lettest med oste-streng. Danbo-osten passer perfekt som pålæg til en gammeldags ostemad i hverdagen, og kan bruges på ethvert ostebord.

Kan også skæres i bjælker til ostebordet og er mejeriets mest solgte ost. Fyldig og rund i smagen.
Det skyldes en lidt højere fedtprocent i osten. 

Grønt Søhøjland er en mellemlagret Danbo, modnet specielt til de danske ostehandlere. Under staniolen er der et tyndt kitlag som skorpe der bidrager med en fyldig og karakteristiske smag. God blød skæreost uden at være svampet. Osten er lavet af dansk pasteuriseret komælk. 

Ost fra Søhøjlandet er udviklet i samarbejde med ostehandlerforeningen og produceres på Them andelsmejeri som blev grundlagt i 1888 af en gruppe lokale landmænd. 

Soehoejland


 

 

Galbanetto

galbanetto pølse

Historien bag
Salami stammer oprindeligt fra Campania i det sydlige Italien. Det varme og tørre klima er perfekt til at modne charcuteriprodukter i. Her kan kødet nemlig modne i lang tid. Navnet salami kommer fra det italienske salare (at salte), og faktisk betød salami oprindeligt saltet flæsk. Til salami bruger man svinekød, som hakkes groft og krydres med havsalt samt hvid og sort peber. Massen fyldes i tarme af naturmateriale, som lader salamien ånde. Under tørringsfasen ryger man salamien let med røg fra bøgetræ. 

Udseende og smag
Et lille stykke håndværk i naturtarm. En typisk traditionel italiensk pølse. Galbanetto er en finkornet salami fremstillet efter gamle traditioner af det ypperste fint-hakkede svinekød. Den lufttørres og lagres i 20 dage, indtil den får sin fremragende smag af sort peber og duft af hvidløg. 

Dens lille størrelse gør den nem at skære i skiver. 

Tips til anvendelse
Skær i skiver og brug som tapas, snacks, i en sandwich eller på pizza. Skær også pølsen i mindre tern og brug i en gryderet. 

Galbani


 

 

Cesare

Cesare

Cesare er en udsøgt skimmelost fra vores mejeri i Drøsbro. Osten er fremstillet af stolte oste-håndværkere med passion for gode skimmeloste. Nænsomt forædlet med respekt for ostehåndværket og den gode mælk fra lokale mælkeproducenter. 

Denne cremede blåskimmelost har en mild og aromatisk smag, som er god for den mindre erfarne blu-spiser. 

Osten er meget velegnet på osteborde, men også velegnet til madlavning.  

Mammen

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY